parbriz crapat

Parbrizele crapate sunt ilegale cam peste tot, desi fiecare tara are regulile ei. Parbrizul este cel care te protejeaza si te lasa sa vezi atunci cand conduci, de aceasta e foarte important ca el sa fie limpede ca o lacrima. Crapaturile afecteaza integritatea parbrizului si iti afecteaza campul vizual in functie de locul in care se afla.

Parbrizele crapate sunt un pericol si ar trebui sa fie reparate cat mai curand posibil, pentru ca mai tarziu sa nu creeze alte probleme. Chiar si cea mai mica crapatura se va inrautati de la vibratii si variatii de temperatura.

O crapatura pe parbriz poate sa-ti blocheze o parte a vederii in timp ce sofezi, mai ales daca ea se afla pe partea soferului. In schimb, crapaturile de pe partea pasagerului pot sa iti afecteze campul vizual care te ajuta sa-i observi pe pietoni, celalalte masini sau alte posibile pericole. Desi nu par problematice, crapaturile se pot raspandi in orice moment daca nu sunt reparate cat mai rapid posibil. Poti ca, in timp ce conduci, sa te confrunti cu o crapatura chiar in raza ta de viziune.

parbriz crapat

Parbrizul este o foarte importanta parte a structurii autovehiculului. Deteriorarea parbrizului iti poate compromite integritatea structurala. Acoperisul s-ar putea scobi daca vei avea un accident si in acelasi timp un parbriz deteriorat.

De asemenea, parbrizul deteriorat este un pericol foarte mare pentru declansarea airbag-urilor frontale, care te imping cu o forta mare direct in parbriz. In cazul in care parbrizul este crapat, airbag-ul poate sa-l loveasca la declansare si sa trimita cioburi, care pot lovi si taia atat pasagerul, cat si soferul.

Ce spui? Iti risti viata si o amenda de la politie sau mai degraba te duci sa-ti repari parbrizul? Atata timp cat crapatura se poate extinde si este o amenintare pentru siguranta ta, ar trebui sa ai grija sa iti repari sau sa iti inlocuiesti parbrizul in timp util.

Comments are closed.