autoglass1
admin
Comments Off

La drum de seara, mergi linistit pe autostrada, in timp ce te intorci dintr-un weekend petrecut departe de oras. In timp ce conduci, se aude un zgomot care vine din parbrizul tau. Dupa indelungi calatorii prin oras si chiar si prin tara, ai reusit sa-ti mentii parbrizul curat, fara vreo zgarietura. Astazi insa, mica pietricica s-a hotarat sa ricoseze in parbrizul tau.

Ce e de facut?

La inceputul inventiei de automobile nu existau parbrize. Mai apoi, motociclistii au inceput sa isi doreasca sa se apere de muste, praf si alte conditii climatice, si foloseau ochelari. Dar cu siguranta acestia nu erau cea mai buna masura pe care o puteau lua. In 1904 au aparut primele parbrize, care nu semanau deloc cu ceea ce avem noi astazi. In 1916 au aparut si primele stergatoare.

Numarul 1 pentru siguranta ta intr-un autovehicul este parbrizul, alaturi de airbag si de centurile de siguranta. De aceea, sfatul nostru ar fi sa nu iti inlocuiesti parbrizul cu unul foarte ieftin, care nu pare sigur, pentru ca, daca vei fi implicat intr-un accident mai serios, decizia asta iti va afecta viata. Parbrizul este cel ce il tine pe sofer si pe pasager inauntrul masinii si lucrurile exterioare in afara masinii in cazul unui accident.

Stiati ca in 30% din fatalitati, oamenii sunt aruncati de pe scaun in parbriz?

Reparatia sau inlocuirea parbrizului va depinde de marimea, locatia si severitatea pagubei. Daca piatra este mica, si crapatura nu are mai mult de 15 cm, nu este nevoie sa te ingrijorezi. Parbrizul este reparabil si nu este nevoie sa inlocuiesti tot parbrizul. Cel mai bine este sa rezolvi asta cat mai repede, sa nu amani (este si periculos, dar in acelasi timp si ilegal) pentru a nu lasa crapatura sa se extinda. Procesul este relativ simplu si nu va dura mai mult de o jumatate de ora, cel mult o ora.

Inlocuirea unui parbriz va dura in jur de o ora, doua. Dupa inlocuire, singurul test pentru a putea observa daca acesta a fost instalat asa cum trebuie, este sa observi daca in jurul parbrizului intra aer sau chiar apa.

Comments are closed.