parbriz1
admin
Comments Off

Primele parbrize au aparut la scurt timp dupa aparitia automobilelor insa atunci nu se putea vorbi despre siguranta soferilor astfel ca daca parbrizul facut din geam se spargea putea provoca rani grave, ba chiar decesul soferului. Nevoia de a avea parbrize sigure a fost din ce in ce mai urgenta. Parbrizul rezistent la impact si capabil sa protejeze a fost inventat acum un secol de un pictor francez. Acesta era obtinut prin interpunerea si lipirea unei foi subtiri de celuloid intre doua placi de sticla in acest fel daca se spargea nu mai exista pericolul raspandirii cioburilor. Din acel moment confectionarea parbrizelor s-a realizat punand accentul pe calitate si rezistenta astfel ca masinile din ziua de azi au cele mai performante parbrize.

Insa, ca fiecare componenta a masinii si parbrizul cere o atentie deosebita.

Adesea partea interioara a parbrizului este incarcata de depuneri unsuroase din cauza nicotinei sau evaporarii apei din materialele plastice. Din aceasta cauza vizibilitatea (in special pe timp de noapte) este afectata. Pentru curatare exista bureti speciali care trebuie sa fie perfect curati in momentul stergerii parbrizului.

Folositi stergatoare de calitate. Nu este deloc placut sa calatoriti pe o vreme ploioasa avand stergatoare care in loc sa lase un parbriz curat lasa dare de murdarie. Nu va ganditi ca faceti economie daca nu va inlocuiti stergatoarele vechi cu unele noi, pentru daca acestea sunt mai vechi sau mai slab-calitative, atunci vor curata mai putin parbrizul iar siguranta dvs si a celorlanti participanti la trafic este pusa in pericol.

Intretinerea parbrizului iarna. Un produs de curatare important este lichidul pentru parbriz. Acesta trebuie sa fie nelipsit din garajul sau masina dvs, mai ales in timpul sezonului rece. Din nou, incercati sa nu va indreptati spre cele mai ieftine astfel de produse pentru ca nu intotdeauna sunt eficiente. Este foarte posibil ca acesta sa inghete pe conducte si sa blocheze sistemul de spalare al parbrizului. Daca porniti la un drum lung pe timp de iarna trebuie sa va asigurati ca lichidul dvs rezista la cele mai scazute temperaturi pentru a avea o calatorie sigura si fara probleme.

Comments are closed.